Momentum Racing tilbage i front af mesterskabet.

Med kun en enkelt løbsweekend tilbage, er Momentum Racing nu tilbage i front af Yokohama SuperCup 2022 mesterskabet.

Ved weekendens løb på FDM Jyllandsringen lykkedes det Oliver Rømer at vende tilbage på førstepladsen, som han også indtog tidligere på sæsonen.

Vejrmæssigt startede den yderst udfordrerne. Det havde regnet fredag eftermiddag og aften, så banen var våd. Den svage efterårsol var dog fremme, og forsøgte at tørre banen op, men blot en time før tidtagningen lørdag formiddag, kom der en regnbyge som gjorde banen våd igen. Derfor var der heller ikke nogen tvivl om at holdet fra Kalvehave skulle have regndæk på den røde og hvide Seat Ibiza racer.

Det blev til en masse omgange i løbet af de 20 minutter, og banen blev hele tiden bedre og bedre, efterhånden som den tørrede op. Det lykkedes at sætte 3. hurtigste tid af alle, men det blev vekslet til en anden startposition, da der var en af de andre biler som havde en afvigelse i forhold til reglementet, og derfor blev rykket allerbagerst i feltet.

Heat 1 skulle først køres søndag formiddag, men man kunne ikke se på asfalten, at der var gået 24 timer – for lørdagens regnbyger havde efterladt den lidt våd, men med et begyndende tørt spor rundt. Derfor bestemte holdet sig også for at sætte tørvejrsdæk på bilen, da risikoen for at koge et sæt regndæk af var alt for stor.

Det betød også at der skulle køres med forsigtig speederfod i de første omgange af løbet, men til trods for det, holdt Oliver sig i toppen af feltet. Han var kortvarigt nede at vende på 4. pladsen, men fik arbejdet sig frem til 3. pladsen, da han passerede det ternede flag – og vigtigst af alt, foran den nærmeste mesterskabskonkurrent, og overtog dermed den reelle føring af mesterskabet.

Til heat 2 var asfalten knastør, og derfor skulle der ikke træffes beslutninger omkring dækvalget. Fra 6. startposition skød han hurtigt frem, og var allerede i top-5 efter få sving. Herefter stod den på 13 intense omgange, hvor det blev til adskillige overhalinger, så han til sidst sluttede som toer, med god margin til 3. pladsen.

Weekendens sidste heat skulle startes fra 7. position, og igen blev det til en god start. Der var lidt skubben og puffen i det første sving, men Oliver holdt snuden fri af det, og fik stille og roligt kørt sig op på andenpladsen af løbet, efter flere gode kampe.

Selvom køreren på 3. pladsen lå og pustede ham i nakken gennem størstedelen af løbet, lykkedes det at holde ham på afstand på de kritiske steder med overhalingsmuligheder, og det så ud til at skulle holde hele vejen til målstregen.

Og så ud til, er vel at mærke nøgleordet her. Ud af allersidste sving, var det som om at den røde og hvide Seat Ibiza med startnummer 31 i sideruden ikke accelererede helt så godt. Det gav konkurrent et tilløb, så målstregen blev passeret med blot 0,026 sekunds afstand – desværre med konkurrentens kofanger forrest.

Heldigvis var det kun en forskel på to mesterskabspoint, som forhåbentlig ikke kommer til at give det store udslag i mesterskabsafgørelsen i den kommende weekend.

Oliver Rømer er som tidligere nævnt nu etter i Yokohama SuperCup mesterskabet, inden der skal køres finale på Padborg Park på lørdag og søndag.

Her skal unge Rømer forsøge at gøre teamkollega Jens Kristoffersen kunsten efter. Kristoffersen tog mesterskabet i 2021 sæsonen i teamets anden bil, men har valgt at tage et år udenfor racerbilen, og i stedet fokusere på jobbet som med-promotor af OK Oktan 100 Super GT Danmark mesterskabet, som ligeledes skal køre finaleweekend i Padborg.

Teamets anden bil var dog på banen på FDM Jyllandsringen, hvor Jan Vestergaard havde lejet den for en weekend. Han havde aldrig kørt i Seat’en før, men alligevel lykkedes det ham at slutte som bedste Oldboyskører i finaleheatet.

Denne weekend skal Momentum Racing også have deres Supertourisme 2L racer på banen, ligesom den har været ved de foregående afdelinger. Denne weekend debuterer unge Rasmus Vendelbo i raceren, efter at have kørt gokart gennem mange sæsoner.

Vi håber at en masse tilskuere vil kigge forbi Padborg Park i weekenden, men derudover kan weekendens løb også følges på live YouTube stream: https://www.youtube.com/SuperGTDanmark.

Tidsplanen for weekenden i Yokohama SuperCup lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):