Raceinfo

 

Se de vildeste biler på Danmarks hurtigste racerbane

Op mod 300 racervogne stiller op til Classic Race Aarhus i den kommende weekend. Og særligt én af de 12 klasser byder på masser af klassiske hestekræfter.

Feltet har fået titlen ”Legend of Speed”, og det er der en helt særlig årsag til. Her står nemlig flere af de helt store legendariske maskiner og venter på at hugge til, når starten går på fredag d. 19 maj. til Nordeuropas bedste racefestival.

- Det er virkelig nogle fantastiske biler, vi har fået med i år, og jeg glæder mig til at se dem lukke op for gassen på det, der jo er Danmarks hurtigste racerbane, fortæller direktør for Classic Race Aarhus Mike Legarth.

Blandt feltets 18 biler finder man blandt andet en Lola T162 med 712 hestekræfter. Bilen er en original Can-Am racer en af de vildeste racerklasser nogensinde fra 60’erne og 70’erne.

Og så er der blevet plads til en March 86G, der har kørt på Daytona, amerikanernes svar på Le Mans, hvor den i sin tid blev nummer to.

Formel 1 raceren Lola T93-Ferrari er nok den mest vellydende racer i feltet, når de tolv cylindre synger rent ned af Standvejen i Aarhus. Også her er der placeret over 700 hestekræfter bag køreren . Formentligt den hurtigste bil i hele Classic Race Aarhus-weekenden med en topfart på 350 km/t.

Den dobbelt verdensmester i historisk Formel 1, Lord Gregory Thornton, har fundet flere specielle ting frem fra sin samling I England og taget en håndfuld af dem med til Classic Race Aarhus.  Lola T192/2 er måske den mest specielle af dem alle. Det er Ikke bare en Formel 5000, der dengang i halvfjerdserne var stærkere end de samtidige Formel 1-biler, men en to-sædet af slagsen.

”Legend of Speed” feltet byder også på klassikere som Aston Martin DB9 og Mercedes 300 SLR og mange flere.

Læs meget mere om Classic Race Aarhus her: http://www.craa.dk/

Fakta:  
Classic Race Aarhus er en non-profit organisation og  overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet.  I 2016 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ottende  gang i weekenden 19. – 21. maj 2017.