Classic Race Aarhus - Nu også med motorcykler.

Nordeuropas bedste racefestival der bliver afholdt den 19.-21. maj i Aarhus åbner nu op for tohjulede. Der bliver både race og masser af motorcykler at se på.

De brølende racermotorer og de smukke klassiske biler får nu konkurrence fra motorcyklerne til årets udgave af Classic Race Aarhus, og de 40.000 gæster kan allerede godt begynde at glæde sig.

- Jeg er meget glad for, at  vi nu også kan invitere motorcykelentusiasterne inden for. Der findes mange hurtige klassiske motorcykler og de vil klæde vores racefestival rigtig godt, lyder det fra Mike Legarth, direktør, Classic Race Aarhus.

Der vil blive kørt  tre motorcykelheat i løbet af weekenden på den 2,6 km lange racetrack, og så er der reserveret et stort område i Mindeparken kun til den tohjulede verden. Motodrom , som området hedder, vil favne alt fra caféracere, touring cykler, udstillere og de kørere der deltager i løbet på banen. Desuden vil der, ligesom det er tilfældet med de klassiske biler, også være en Classic Bike Park, hvor racefestivalen tilbyder gæster der kommer trillende på motorcykler fra før 1986 parkering på første parket.

En af den klassiske motorcykelverdens største succeser i nyere tid, Distinguished Gentleman's Ride, gæster også Classic Race Aarhus. Det er en global sammenslutning af klassiske motorcyklister, der gennem et stort årligt verdensomspændende event samler ind til kræftforskning, og som vækker meget stor opmærksomhed, når de i store grupper kommer kørende på deres klassiske motorcykler iklædt tidstypisk tøj.

- Det her er en hyldest til friheden på to hjul. Motodrom ligger i den skønneste del af den smukke Mindeparken, og tilskuerne vil kunne nyde motorcyklerne under træernes skygge, Jeg glæder mig meget til det her, lyder det fra Mike Legarth.

Fakta:
Classic Race Aarhus er en non-profit organisation og  overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet.  I 2016 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ottende  gang i weekenden 19. – 21. maj 2017.