NY STANDARDVOGNSKLASSE MED
INTERNATIONALT FORMAT KOMMER
TIL CLASSIC RACE AARHUS

 Morten Alstrup

DEN NYE DANSKE TCR-SERIE BRINGER CLASSIC RACE AARHUS’ HISTORISKE FORTÆLLING HELT FREM TIL NUTIDEN, NÅR LØBET KØRES 15.-17. MAJ 2020.


Tæt race mellem topmoderne racerbiler. Det kommer publikum til at opleve, når TCR Danmark deltager ved Classic Race Aarhus (foto: TCR Danmark – Niklas Majgaard).

I 2014 så en ny standardvognsklasse indenfor motorsporten dagens lys. TCR var navnet, og den har siden gået sin sejrsgang verden over. Nu er Danmark kommet på kalenderen, og når TCR Danmark til næste år afvikles for første gang, bliver det med Classic Race Aarhus som et af sæsonens fyrtårne.

”Når vi ved Classic Race Aarhus fortæller motorsportens historie, har vi ved vores racefestival ikke kun fokus på fortiden, men også på nutiden,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus. ”Det er derfor helt naturligt, at vi også har næste års danske racernyhed med på programmet.”

Bag forkortelsen TCR gemmer sig den engelske betegnelse Touring Car Racing, og det er således race med standardvogne, tilskuerne ved Classic Race Aarhus kommer til at opleve. Men ikke bare helt almindelige biler. Det er kraftigt modificerede udgaver af eksempelvis Alfa Romeo Giulietta, Honda Civic, Hyundai i30 og Volkswagen Golf. Biler, man i flere år har kunnet opleve i både VM- og EM-sammenhæng.

”TCR-klassen har i sin femårige levetid oplevet stor fremgang internationalt,” siger Jens Peter Lange, sports- og løbschef ved Classic Race Aarhus. ”Klassen er anerkendt af det internationale motorsportsforbund FIA og den kører overalt i Europa, men også i mange andre verdensdele. Racerbilerne ligner visuelt dem, man oplever i trafikken, og det kan publikum lide, men det gør også, at importørerne og forhandlerne bakker op om TCR-klassen. Selvfølgelig skal vi i Classic Race Aarhus lægge asfalt til TCR-klassen.”

”Vi er utroligt glade for, at vi har indgået en aftale om at kunne præsentere TCR-klassen overfor det århusianske publikum,” siger promotor Martin Jensen fra TCR Danmark.

”Alle motorsportsfans kan huske de gamle Super 2000-biler fra den første DTC-tid i nullerne. TCR-klassen præsenterer den moderne teknologi for denne type racerbiler, og den er et naturligt kapitel i Classic Race Aarhus’ fortælling. Der kan jo tegnes en direkte linje fra de modificerede standardvogne i SixtyFivers frem til TCR-klassen, og den fortælling er vi glade for at kunne fortælle.”

”TCR-klassen bliver den moderne afslutning på den historiske tidslinje, som vi ved Classic Race Aarhus gerne vil vise, hvor SixtyFivers markerer starten,” siger Poul Dalsgaard. ”Den historiske tidslinje fortælles også af ’71-, ’76/81/90- og Youngtimer-klasserne, men vi har også et nyt historisk tiltag i støbeskeen, som vi glæder os til at præsentere efter nytår.”

 

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 15.-17. maj 2020. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

 

Hit Counter