CLASSIC RACE AARHUS SÆNKER LYDNIVEAUET

NÅR NORDEUROPAS SMUKKESTE RACEFESTIVAL FINDER STED NÆSTE ÅR DEN 15.-17. MAJ BLIVER DET SOM ALTID MED MASSER AF SPÆNDENDE RACERLØB, SUPERFLOTTE BILER OG LYDEN AF GODT MOTORLØB. MEN DER SKRUES LIDT NED FOR DE ALLERHØJESTE DECIBEL.

Alstrup

”Vi vil så vidt muligt altid gerne komme naboerne til løbet i møde. Derfor har vi besluttet at sige farvel til de gamle Formel 1-racere. Det er dem, vi hører generer naboerne allermest. I lydmålingerne er det også Formel 1-bilerne, der er tættest på de maksimale grænser, løbet køres under. Da det samtidig bliver sværere og sværere at samle et Formel 1-felt, er det nu et passende tidspunkt at skifte denne klasse ud med andre spændende og mindre larmende biler,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.


Når næste udgave af Classic Race Aarhus køres den 15.-17. maj 2020, bliver lydniveauet lavere 
(foto: Classic Race Aarhus).

Allerede under dette års løb lykkedes det Classic Race Aarhus at sænke det generelle lydniveau betragteligt i forhold til tidligere år.

”Motorlyd hører bestemt med til et godt racerløb, og vi har altid overholdt myndighedernes krav, men kan vi hjælpe naboerne uden at det går ud over vores gæsters oplevelse, så gør vi gerne det. Derfor har vi også besluttet at droppe de larmende motorcykler til næste års løb,” fortsætter Poul Dalsgaard.

I stedet kan de mere end 40.000 gæster, man forventer til næste års racefestival glæde sig til nogle helt nye og spændende klasser.

”Vi har lige tegnet kontrakt med klassen SixtyFivers, der aldrig før har kørt i Aarhus. Det bliver så flot med mere end 30 klassiske biler i hård kamp rundt om Mindeparken. Det er legendariske biler som Mini Cooper, Alfa Romeo Giulia og Volvo 544 - og så er vi på vej med helt nye klasser indenfor nutidens racere. Det bliver stort,” lover direktøren for Classic Race Aarhus.

Men det er ikke kun på asfalten, at festivalens gæster vil se nyheder. Området i Mindeparken bliver i den grad opdateret.

”Vi vil rigtig gerne give hele familien – ung som gammel – nogle gode oplevelser i Mindeparken. Vi håber på at skabe en gigantisk byfest for såvel århusianere som gæster fra ind- og udland. Og ud over festen er gæsterne jo med til at sikre et forhåbentligt stort overskud til bedre trafiksikkerhed for børnene,” siger Poul Dalsgaard.

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 15.-17. maj 2020. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

 

cid:image010.png@01D57CFB.B64E54C0

Hit Counter