Momentum Racing mestre i Yokohama SuperCup 2021

Sæsonen sluttede på allerbedste vis for Momentum Racing, ved at holdet sikrede sig 2021 mesterskabet i Yokohama SuperCup.

To-bils holdet fra Kalvehave måtte dog kæmpe sig til mesterskabet, da Jens Kristoffersen kom til weekenden som toer i mesterskabet, mens Oliver Rømer var på 4. pladsen, som mere eller mindre allerede var sikret inden weekendens start.

En uforudsigelig vejrudsigt var med til at skabe ekstra meget kriller i maven, og efterhånden som der kom flere og flere millimeter regn på forudsigelserne, måtte holdet også skaffe nogle ekstra regndæk til bilerne i 11. time, hvilket lykkedes ved hjælp fra en af teamets samarbejdspartnere, som kunne hente dem i Hvidovre, og transportere dem til FDM Jyllandsringen nær Silkeborg.

Med det problem af vejen, kunne de to kørere hoppe i bilerne lørdag formiddag, hvor der skulle afvikles en enkelt kvalifikation.

Asfalten var dog meget glat, hvilket to konkurrenter opdagede en anelse for sent, og satte sig fast i sandfanget, som omkranser banen. Det betød at der kom Safety Car, på banen hele to gange, så der kun var meget få omgange, til at sætte en god tid i.

På allersidste flyvende omgang, lykkedes det Jens at tage Pole Position, med næsten halvandet sekund ned til resten af feltet. Oliver var nogle få tiendedele fra at kunne have gjort det til en 1-2 for holdet, men skulle starte fra P4.

Vejret var bestemt ikke blevet bedre søndag formiddag, da Heat 1 skulle køres. Kristoffersen fik en fantastisk start, og kom helt uhindret ned i Sving 1, og ud af Sving 2 som førende bil. Rømer måtte derimod i gang med at undvige nogle konkurrenter, som gnubbede skærme, men kom heldigvis helskindet igennem. Det udløste en Safety Car, da der holdt en konkurrent i sandet, og skulle løftes i sikkerhed.

Da løbet endelig blev givet frit igen, kunne Jens hurtigt slå et hul til forfølgerne, og krydse målstregen som sejrherre, mens Oliver stille og roligt fik kæmpet sig frem til 3. pladsen. Dermed var weekendens to første pokaler allerede i hus.

Til Heat 2 skulle der startes fra henholdsvis P8 og P6, da man vender rundt på top 8 løbsresultatet. Her gjaldt det om at køre med hovedet, så der ikke ville opstå unødige problemer for de to kørere. Gennem løbets 11 omgange, fik de stille og roligt zig-zagget sig indenom og udenom konkurrenterne, og på allersidste omgang lykkedes det Rømer at snuppe 2. pladsen i løbet, som han kunne holde hele vejen til målstregen. Kristoffersen kørte over målstregen som 4’er, men hvad vigtigere var, havde han nu taget føringen i mesterskabet, inden det sidste og altafgørende heat skulle køres.

Her startede Rømer 7’er, og Kristoffersen 5’er. Jens fik hurtigt vekslet den til en andenplads, men kom under rigtig hårdt pres fra konkurrenterne. De vidste jo også godt, hvad der stod på spil, og kunne lugte et potentielt mesterskab, hvis de ellers sluttede foran ham – men det krævede også at der var nogle flere biler imellem dem. Derfor blev det nogle utrolig intense omgange, hvor der virkelig skulle køres med indersiden af hovedet.

To omgange før mål lykkedes det Jens at komme op på 3. pladsen, mens Oliver fulgte lige bagved på 4. pladsen.

Det var en kæmpe forløsning, da målflaget blev svunget efter 11 øs-sjask-hamrende regnvejrs omgange, og de to biler kunne køre sikkert over målstregen, med kæmpe jubel hos teamet til følge.

Jens Kristoffersen skulle bare køre en podieplads hjem i sidste heat, og så var det lige meget, hvad konkurrenterne gjorde – og det fuldførte han til UG.

Dermed kan han kalde sig for Yokohama SuperCup mester 2021, mens Oliver Rømer slutter på 4. pladsen i mesterskabet.

Det er en kæmpe forløsning for teamet, i deres kun 3. sæson, i den nuværende konstellation. Rømer ”tyvstartede” i 2018, inden Kristoffersen hoppede i han egen racerbil i 2019. Til 2020 sæsonen blev de to nuværende Seat Ibiza racere indkøb, hvor sidste sæson mest var en indlærings sæson, og med fuldt fokus på mesterskabet i 2021. Jens tog også fra Åbningsløbet 2021, men siden da har det bølget frem og tilbage, med meget få point mellem konkurrenterne.

Teamet vil gerne sige tak til alle samarbejdspartnerne, for den fantastiske opbakning forud for, samt gennem hele sæsonen, som har gjort det muligt at køre titlen i hus. Tak til alle folk som har gæstet VIP teltet, når det har været muligt.

Derudover skal der lyde en tak til alle konkurrenterne for fair ræs på banen, og en masse gode timer rundt på racerbanerne.

Sidst men ikke mindst, skal der også sendes en tak til alle de frivillige, som gør det muligt at køre racerløb, på de danske baner. Hvis ikke I var til stede, ville det ikke være muligt for os, at dyrke sporten.

Nu går holdet en lang vinter i møde, hvor bilerne skal forberedes til 2022 sæsonen. Aktuelt står planerne på et titelforsvar i Yokohama SuperCup, da teamet har bevist at der er godt styr på bilerne. Nu skal de bare finpudses henover vinteren, og småskaderne repareres, mens mekanikerne kan gå og skule op til den store mesterskabspokal, hvilket blot er ekstra motivation til den kommende sæson.

Derudover skal der planlægges endnu flere events, hvor en masse glade folk selv kan prøve at køre en racerbil på nogle af de danske baner – dog ikke holdets egne Seat Ibiza racere. Det har været en stor succes, så det bliver der arbejdet mere på i det kommende år.

Momentum Racing takker af for 2021 – og så ses vi igen i 2022.