TOM KRISTENSEN I SPIDSEN FOR 
NYT BØRNEMOTIONSLØB I 
CLASSIC RACE AARHUS

Alstrup

DEN 9-DOBBELTE LE MANS-VINDER HAR SAGT JA TIL AT STARTE FELTET OG LØBE MED, NÅR OP TIL 1.200 BØRN FOR FØRSTE GANG NOGENSINDE FÅR MULIGHED FOR AT LØBE PÅ EN RACERBANE.

 
Tom Kristensen står i spidsen for nyt børnemotionsløb under Classic Race Aarhus den 15. maj
 (foto: Tom K Racing)
.

Classic Race Aarhus finder sted den 15.-17. maj, og når fredagens træning er overstået, bliver racerbanen åbnet for Tom K Børneløbet, hvor hele overskuddet går til forbedring af børns trafiksikkerhed.

”Jeg synes, at idéen om velgørenhedsløb for børn falder fornemt i tråd med hele tanken bag Classic Race Aarhus. Og hvis jeg kan være med til at motivere børn til at løbe med - så gør jeg det med stor glæde. Børnene får en kæmpeoplevelse. Det er specielt - og sejt - at løbe på en racerbane og opleve lidt fart og spænding, når de som de eneste får adgang til at løbe banen rundt. Børnene får god motion og samtidig støtter de et godt formål. Det bliver et enestående arrangement," siger Tom Kristensen.


Køredragten kommer også i brug, når Tom Kristensen deltager i Classic Race Aarhus den 15.-17. maj 
(foto: Tom K Racing).

Den verdenskendte danske racerstjerne er selvfølgelig ikke kun med på to ben, men deltager også med fire hjul, når Classic Race Aarhus løber af stablen. Så de omkring 40.000 motorsportsfans kan også glæde sig til at se den mest vindende Le Mans-kører nogensinde vise sine enestående evner bag et rat.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg ikke bare kommer og skal være kransekagefigur, men nu også kan deltage aktivt i børnemotionsløbet," udtaler Tom Kristensen, der selv løber med hele banen rundt, og samtidig har racerstjernen ønsket at hjælpe med til opvarmningen af de mange børn inden løbet. 

Det er bestemt ikke første gang, at den 9-dobbelte Le Mans-vinder involverer sig i velgørende arbejde. Tom Kristensen er ambassadør for organisationen KidsAid, hvor han har været med til at samle store millionbeløb ind til at skabe unikke oplevelser for syge og sårbare børn og unge i Danmark.

Det er første gang nogensinde, at den 2,6 km. lange racerbane rundt om Mindeparken med opløb og mål på Strandvejen bliver brugt til andet end de motoriserede kræfter.      

"Vi glæder os helt vildt til at give de mange børn denne enestående oplevelse. Det falder i tråd med vores ønske om at udvikle Classic Race Aarhus til en begivenhed for hele familien. Og så er vi både stolte og taknemmelige over, at Tom Kristensen har sagt ja til at være med. Tom har ikke bare sagt ja, men spillet en meget aktiv rolle og han er kommet med masser af gode idéer undervejs i processen med at få løbet realiseret," siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.  

Classic Race Aarhus har allieret sig med Aarhus 1900 omkring afviklingen af Tom K Børneløbet, der er åbent for alle børn i alderen 8-14 år.

"Aarhus 1900 har jo masser af erfaring med afvikling af store motionsløb, så når de er med, ved vi at alt det praktiske omkring løbet og sikkerhed er helt i top," udtaler Poul Dalsgaard, der sammen med Aarhus 1900 håber at gøre børneløbet til en tradition ved Classic Race Aarhus.

Hele overskuddet fra børnemotionsløbet og Classic Race Aarhus går ubeskåret til projekter, der kan forbedre børns trafiksikkerhed.  

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 15.-17. maj 2020. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

 

Hit Counter