CLASSIC RACE AARHUS:
”VI RACER SAMMEN – HVER FOR SIG”

I DEN KOMMENDE WEEKEND SKULLE TANGKROGEN OG VEJENE RUNDT OM MINDEPARKEN HAVE VÆRET FYLDT MED HISTORISKE RACERBILER TIL DEN 11. UDGAVE AF CLASSIC RACE AARHUS. DEN ER UDSAT, MEN LØRDAG FÅR DE MANGE FANS ALLIGEVEL EN OPLEVELSE.


I stedet for at sidde på en tribune langs Strandvejen vil fans af Classic Race Aarhus opleve en digital godtepose lørdag (foto: Classic Race Aarhus / Kristian Rasmussen).

Classic Race Aarhus er et af de allerstørste sports- og kulturarrangementer i Aarhus, som det i den aktuelle situation ikke har været muligt at gennemføre.

”Når vi nu i weekenden ikke kan give de over 40.000 tilskuere og gæster den oplevelse, vi gennem det seneste års tid havde planlagt til dem, har vi valgt at tænke anderledes,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

”Vi har i stedet sammensat en tre kvarter lang tv-udsendelse, som vi lørdag klokken 15 præsenterer på Classic Race Aarhus’ Facebook-side. Her vil vi genopleve den unikke stemning ved løbet og tale med nogle af de personer, der er med til at gøre løbet så specielt.”


Den firdobbelte vinder af Classic Race Aarhus Jan Magnussen fortæller om sine oplevelser med løbet (foto: Classic Race Aarhus).

Det aarhusianske racerteam Massive Motorsport har hjulpet med de fysiske rammer for tv-udsendelsen, hvor bl.a. de to tredobbelte DTC-mestre Jan Magnussen og Kasper H. Jensen er blandt gæsterne. Og så har man været på besøg hos Tom Kristensen, der kommer med et par spændende historiske fortællinger.

”Tom Kristensen skulle have stået i spidsen for vort nye tiltag, Tom K-børneløbet, og derfor er det dejligt, at Mr. Le Mans kan være med til at give vores fans nogle andre oplevelser,” siger Poul Dalsgaard. ”Vi racer sammen – men hver for sig.”

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 28.-30. maj 2021. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

 

Hit Counter